Αν πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

Δεν μπορείς να υπολογίζεις σε έναν άνθρωπο για την σωτηρία σου που ανέλαβε την δουλειά λέγοντας ψέματα.




2 χρόνια μετά κουρασμένος, περιθωριοποιημένος από την διεθνή σκηνή έχει παραδώσει την εξουσία και βλέπει μια χώρα να διαλύετε, ενώ θα μπορούσε να είναι μια χώρα παράδειγμα για τις ανεπτυγμένες χώρες.



Μάλιστα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μετά την κρίση της Lehman brothers ο πλανήτης θα νιώσει και πάλι την παγκόσμια ύφεση με την κρίση του Γιώργου Παπανδρέου.



Κομματικά δεν ανήκω πουθενά αν και με το που βγήκε ο ΓΑΠ πίστεψα σε έναν τεχνοκράτη που πραγματικά θα γύριζε μια σελίδα για την χώρα.



Η σελίδα γύρισε, αλλά στο μαύρο βιβλίο της ιστορίας τόσο για εμένα όσο και για 11.000.000 Έλληνες.



Τι θα μπορούσε να είχε γίνει 2 χρόνια πριν και δεν έγινε, και για ποιο λόγο δεν έγινε?



1. Υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου, πετρελαίου κτλ τα οποία σίγουρα είναι κάποιας αξίας και βρίσκονται σε άμεσα πρόσβασιμο. Ελληνικό έδαφος, Κρήτη, Ιόνιο κτλ.

Για ποιο λόγο από την επόμενη ημέρα την εκλογής του ο κύριος Παπανδρέου δεν ενεργοποίησε μια task force για την αξιολόγηση όλων των κοιτασμάτων?



Αν για παράδειγμα υπήρχε μια εκτίμηση για 100 ή 80 δις κέρδος από την άντληση τους, θα υπήρχαν εταιρείας πρόθυμες να πληρώσουν έναν ποσοστό 50 ή και 40% στο δημόσιο για την άντληση τους χωρίς έξοδα για το κράτος. (Υπολογισμένα έσοδα 50 δις)



2. Για ποιο λόγο το υπουργείο δικαιοσύνης δεν έψαξε σε βάθος οποιαδήποτε υποχρέωση ξένου κράτους προς την Ελλάδα? (Πολεμικές αποζημιώσεις, επιστροφή κλεμμένων, κατοχικά δάνεια)



Δεν θα υπολογίσω τις δημοσιεύσεις για 500 και 600 δις αλλά θα υπολογίσω το ποσό των 90 δις που έχει ανακοινώσει Γερμανική εφημερίδα (Σύνολο μέχρι τώρα 140 δις σχεδόν 50% του συνολικού χρέους)



Για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκε η δημόσια περιουσία με την διαδικασία της ενοικίασης και μονο, έτσι ώστε το κράτος και να εισπράττει ποσά αλλά και να μην χαθεί ούτε ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας ?



Ποιος Έλληνας θα είχε αντίρρηση να νοικιάσει το κράτος σε ιδιώτες για 30 – 40 χρόνια, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τα άδεια κτήρια στο κέντρο και οικόπεδα σε όλη Αττική τα οποία δεν αξιοποιούνται?



Από το πακέτων του «Ευρήκα» των 125 δις υπολογίζω μόνο τα 50 δις (σύνολο 190 δις από 330 και δεν έχουμε πάρει ακόμα ούτε ένα δημοσιονομικό μέτρο)



Για ποιο λόγο δεν ξεκίνησαν άμεσα κάποιες ιδιωτικοποιήσεις τότε που οι μετοχές τους ακόμα ήταν σε καλύτερη κατάσταση? Ας μείωνε παντού το ποσοστό του το κράτος κάτω του 50% στις εταιρείες όμως που είναι κερδοφόρες (Από το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων των 50 δις υπολογίζουμε μονό 25 δις. Σύνολο εσόδων 215 δις)



Οι ΑΕΠ για ποιο λόγο καθυστέρησαν 2 ολόκληρα χρόνια? Δεν θα μπορούσε να γίνει μια επιθετική πολιτική από το υπουργείο ανάπτυξης προς όλες τις χώρες? 2 χρόνια μετά ήδη θα μιλάγαμε για 100.000 – 200.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας και ήδη στα ταμεία θα είχαν προστεθεί χρήματα σαν έσοδο (έσοδο 25 δις. Σύνολο εσόδων )



Για ποιο λόγο δεν δόθηκε άδειες σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να κατακλίσουν τα νησιά και την ηπειρώτική Ελλάδα, προσφέροντας τους μικρότερους φόρους και ενοικιάζοντας τους εκτάσεις με σκοπό ο τουρισμός να επωφεληθεί άμεσα και να εισπράξει σημαντικά ποσά το κράτος?

(30 δις επιπλέον, σύνολο 270 δις.)



Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί με πρόχειρους υπολογισμούς είναι 270 δις αφήνοντας εξωτερικό χρέος 60 (!) δις, χωρίς να έχεις πειράξει ούτε ένα ευρώ από σύνταξη.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπήρξε μια δημόσια πρόκληση ενδιαφέροντος δανεισμού του Ελληνικού κράτους από όλες τις χώρες που θα ενδιαφέρονταν και πήγαμε απευθείας στο ΔΝΤ? Η Κίνα η Ρωσία και οι Αραβικές χώρες υπό τις ποιο πάνω προϋποθέσεις πιθανόν να έδειχναν ενδιαφέρον σε μια τέτοια κίνηση προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια η μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής στα δάνεια.



60 δις είναι ένα χρέος άμεσα διαχειρήσιμο και τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι και κοινωνικά αποδεκτά, πάλι θα έπρεπε να κάνεις εξυγίανση, πάλι να κυνηγήσεις φοροφυγάδες και πάλι θα έπρεπε να πάρεις αρκετά μέτρα για τα τονώσεις τα ταμιακά σου αποθέματα.



Αλλά τουλάχιστον θα έδινες δουλειά στον κόσμο και ελπίδα, ότι χάνουμε κάποια προνομία αλλά κερδίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα για εμάς και τα παιδιά μας.



Δεν πιστεύω ότι δεν θα σκέφτηκαν και άλλοι τα παραπάνω, απλά πιστεύω στα εξής :

Ότι ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας δεν είναι 50 δις αλλά πάνω από 300 δις

Ότι οι αποζημιώσεις δεν είναι 90 δις αλλά πάνω από 250 δις

Ότι η περιουσία του κράτους στο σύνολο της είναι πάνω από 300 δις

Ότι θα χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από επενδύσεις θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα 300 – 400 δις.



Ίσως λοιπόν έχουμε μια χώρα πανάκριβη που κάποιοι θέλουν να την αγοράσουν φτηνά για να την πουλήσουν πανάκριβα.



Ίσως η Ελλάδα να μην είναι το πρόβλημα στην Ευρωζώνη αλλά η λύση που θα αποφέρει ανάπτυξη στους δανειστές μας και έσοδα στους τραπεζίτες.



Ίσως η Ελλάδα είναι η Αμερική του 1492 που περιμένει του Ευρωπαίους κατακτητές να την εξαγοράσουν για χάντρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: